O lažnim vijestima i medijskoj pismenosti – Dani otvorenih vrata udruga 2017.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu ovoga tjedna sudjeluje u Danima otvorenih vrata udruga 2017. koje šestu godinu zaredom organizira Ured za udruge Vlade RH.

Povodom ove manifestacije Udruga Pragma organizira dvodnevni stručni skup, koji će se održati 26. i 27. svibnja, na kojemu će kroz niz predavanja i razgovora sa stručnjacima, studentima i općom javnosti otvoriti brojne teme iz područja društvenog i ekonomskog razvoja – od obrazovne i socijalne politike, medijske pismenosti, emocionalne pismenosti i pitanja radikalizacije do odgoja za poduzetništvo i rad u lokalnoj zajednici.

Sudjeluju:

  • Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik i predsjednik Pragme
  • Ivana Sučić, dipl. nov. (HRT)
  • izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu
  • Jelena Adamlje, mag. paed. soc. (Pragma)
  • Katarina Jelić, mag. psih. (Pragma)
  • mr. sc. Anny Brusić, Hrvatska udruga poslodavaca
  • Jasminka Martinović. Hrvatska udruga poslodavaca

Što su to lažne vijesti, kako razlikovati vjerodostojne od lažnih vijesti te koje su sve moguće posljedice lažnih vijesti, možete saznati na u petak, 26. svibnja kada će predsjednik DKMK-a, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš održati predavanje na temu Kako prepoznati lažne vijesti? 

Prijave za sudjelovanje putem obrasca.

Program i detalje o događaju pratite na službenoj Facebook stranici Pragme i Facebook događaju Dani otvorenih vrata Pragme.

Manifestacija „Dani otvorenih vrata udruga“, koju organizira Ured za udruge Vlade RH, ove godine održat će se od 25. do 27. 5. 2017. u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj zajednici. Dane otvorenih vrata udruga Ured organizira šestu godinu zaredom kako bi se građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, a ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro. Otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima, u prostorima udruga ili izvan njih, svim zainteresiranim građanima pruža se prilika da sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima.