Opiši me! – Projekt emocionalnog i medijskog opismenjivanja

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu ove godine sudjeluje u Pragminu projektu Opiši me!.

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s ciljem povećanja javne svijesti o važnosti emocionalne i medijske pismenosti u pozitivnom razvoju djece. Usmjeren je iskorjenjivanju nasilja i nepoželjnog ponašanja, emocionalnom i medijskom razvoju, razvoju poželjnog ponašanja djece kojem podjednako pridonose roditelji, vršnjaci i nastavnici. Cilj ovoga projekta je usvajanje vještina pristupa osjećajima, rasponu emocija, mogućnostima razlikovanja i imenovanja emocija te razumijevanje uloge medija u prevenciji nasilja nad i među djecom.

DKMK će do kraja listopada održati niz predavanja i radionica za učenike, roditelje, nastavnike i stručne suradnike diljem Hrvatske.

Do sada je u predavanjima i radionicama sudjelovalo više od 300 sudionika. Suradnju smo započeli održavanjem medijskoga treninga za učenike Prve katoličke osnovne škole u Zagrebu, gdje su također održana predavanja za nastavnike i roditelje. Do kraja travnja održana su predavanja u Školi za primalje u Zagrebu, ali i u OŠ Dragutina Tadijanovića Stenjevec, OŠ Suhopolje, OŠ Mate Lovraka u Županji te u OŠ Valentin Klarin na otoku Ugljanu.

Osim toga, DKMK će u sklopu projekta sudjelovati i u Danima otvorenih vrata udruga 2017., u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, koji se održavaju 25. – 27. svibnja. Predavanje za stručnjake će održati predsjednik DKMK-a, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš.