Pragma dodijelila nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja

Već petu godinu zaredom, udruga Pragma uz potporu Grada Zagreba te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu dodjeljuje “Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja”.

Ovogodišnja dodjela nagrada održala se 16. ožujka 2018. u Kaptol Boutique Cinema, a prije same dodjele nagrada povela se rasprava o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj.  Sudionici rasprave bili su i predstavnici DKMK-a Igor Kanižaj i Danijel Labaš, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Katarina Milković, stručni suradnik iz OŠ Ante Kovačića Zlatar Denis Vincek,  pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić  i koordinatorica Pragme Jelena Adamlje. U raspravu su se svojim pitanjima uključili i učenici osnovnih škola iz publike.

Moto ovogodišnje nagrade je “Nastavi dobru priču”, a odgojno-obrazovne ustanove su imale mogućnost odabrati najbolje radove organiziranjem glasovanja. Nagrade su dodijeljene  u tri kategorije:

1. u kategoriji Online / tiskani prilozi dobitnica je Gordana Foder s portala Varazdinski.hr koja je dobila nagradu za rad Nismo svi isti – o “drugačijima” i odbacivanju predrasuda;

 

 

 

 

 

 

2. u kategoriji Radijski prilozi dobitnica je Ivana Sučić HRT, HR 1 za rad Sva čuda prijateljstva;

 

 

 

 

 

 

3. u kategoriji Televizijski pilozi dobitnica je Leona Šiljeg, RTL za rad Bez krova nad glavom student položio ispite.

 

 

 

 

 

 

Ove godine Pragma je poticala novinare za prijavu radova koji su usmjereni vještinama empatije aktivnog slušanja, etičnog i prosocijalnog ponašanja te suradnje.