Tematska sjednica Hrvatskoga sabora o medijskoj pismenosti

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu sudjelovalo je na prvoj tematskoj sjednici o medijskoj pismenosti „Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i interneta“ održanoj 10. veljače 2014. godine u Hrvatskom saboru koju je potaknuo Ured pravobranitelja za djecu u suradnji s DKMK-om te udrugom „Suradnici u učenju“.

Tematska sjednica održana je u povodu Dana sigurnijeg interneta (11. veljače), a Sjednicu su zajednički organizirala tri Saborska odbora: Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora. Potpredsjednik DKMK-a, doc. dr. sc. Igor Kanižaj, održao je izlaganje na temu ”Medijska pismenost u EU i RH. Mogućnosti i prijetnje.”

Time je Hrvatska postala prva država članica Europske unije u kojoj su o tom važnom problemu današnjice raspravljali saborski zastupnici, predstavnici izvršne vlasti, znanstvenici i stručnjaci, zainteresirana javnost te članovi više udruga civilnoga društva  koje djeluju na području medijske pismenosti i medijskoga odgoja.

Više